A tőzsdei kereskedés valójában magánvállalkozás?


A képzések során eljutottunk a harmadik állomásra.
Amellett, hogy a stratégiákba még mélyebben beleástuk magunkat, az üzleti tervvel is foglalkoztunk.
Videómban is erről számolok be röviden:


Konkrétan azzal az elgondolással, hogy a tőzsdei kereskedésre úgy kell tekinteni mint egy magánvállalkozásra, ugyanis pénzt fektetünk be, és mint ahogy egy magánvállalkozás folytán, itt sem szeretnénk, ha a pénzünk csak úgy "ellenne" a világban. Irányításra van szükség ahhoz, hogy a pénzügyi céljaink abba az irányba haladjanak, amelybe mi szeretnénk. Azaz a siker irányába.


Ezért a képzés második felében inkább erre fektettük a nagyobb hangsúlyt. Beszélgettünk arról, hogy a pénzzel kapcsolatban milyen pszichikai/mentális kitettséget tapasztalhatunk. Melyek azok a pontok, amelyekről az emberek nem vagy csak ritkán vesznek tudomást.

Vajon mennyit vagyok képes veszíteni? Ha tudom, hogy mindenképp visszavesz tőlem a piac, bár pluszban maradok, vajon hogyan viselem azt a veszteséget? Veszteség az valójában, vagy az nem más mint az üzletemmel járó költség? Hogyan kezeljem ezt a pénz mennyiséget? ... Hogyan tudod kezelni a duzzadó számlámat? Mikor jutalmazom meg magam? Egyáltalán fontos a megjutalmazás, vagy csak gyűjtsünk gyűjtsünk...? 

Ahhoz, hogy egy vállalkozás a siker felé vezető útra térjen be kell indítani elsősorban, és tudni kell miért indítod. Mik a céljaid, vagy még mélyebben: mi a küldetésed? Miért foglalkozol ezzel? 

Másodsorban üzleti tervvel kell alátámaszatni az elképzeléseidet. Valójában végig kell menni ezeken a "vállalkozás indítós" lépéseken. Az élet minden területén kellene egy tervet készíteni, hogy tudjuk merre haladunk, ... de csak ott van a kisördök az emberben, hogy néha szeret ösztönösen viselkedni, gondolkodni és döntést hozni. Bizonyos esetekben megengedett, de egy vállalkozás vezetésében aligha. :) 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések